Uithakken en slijpen van uw voegen

Het aanzicht van een gevel is bepalend voor de waarde van een woning.

Uithakken en slijpen
Over het algemeen wordt voegwerk in de loop der jaren aangetast door weer, en milieu invloeden. Door de zure bestanddelen in het regenwater kunnen de bindmiddelen in het oude voegwerk oplossen waardoor de voeg zacht en poreus wordt.

Bovendien werd in het verleden over het algemeen niet veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het voegwerk, dit werd over het algemeen gezien als sluitpost op de begroting.

Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vocht doorslag, vorstschade en uiteindelijk schimmel zou kunnen ontstaan. Als dit het geval mocht zijn, dan is het echt nodig om het huidige voegwerk te verwijderen.

Het verwijderen van oude voegen. Door het uitslijpen of uithakken van het bestaande voegwerk. Het uithakken en/of uitslijpen van de voegen moet uiteraard deskundig gebeuren. Het oude voegwerk dient volledig te worden verwijderd. De voeg dient voldoende diep te worden uitgehakt. Het uithakken dient zeer zorgvuldig te gebeuren om beschadigingen te voorkomen.

Indien het voorkomt dat de aanwezige gevelstenen van een zodanig zachte kwaliteit blijken te zijn, is het aan te raden het oude voegwerk met behulp van een diamantslijpschijf uit te slijpen.

Na het uitslijpen of uithakken dient de gevel grondig te worden gereinigd, zodat er een gezond hechtvlak ontstaat voor het nieuwe voegwerk.

Uithakken en slijpen

Bij alle renovaties zullen wij de gevels voorzien van gekeurd steigermateriaal en stofnetten, om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

contact

Contactformulier

Uithakken en slijpen – Voegwerk – Impregneren – Scheurreparatie – Gevelrenovatie – Stralen – Gevelreiniging